اگزمای واریسی یکی از مشکلاتی است که بر روی پوست وریدها ایجاد میشود. اگزمای واریس برای همه افراد ایجاد نمیشود اما فشار آمدن زیاد به رگهای واریسی در هر نقطه از بدن، در نهایت موجب ایجاد اینگونه اگزما خواهد شد. در شرایطی فرد با لخته خون و تغییر رنگ شدید مواجه میشود اما اگزما در رگهای واریسی اندکی رایجتر است و باید جدی گرفته شود زیرا قابلیت گسترده شدن و رسیدن به نواحی اطراف را دارد.
اگزمای رگهای واریسی چیست؟
در اگزامای واریس، وریدها به شکل ناهموار و برآمده از پوست ظاهر میشوند و به مرور زمان سطح پوست خشک و به هم پیچیده، همراه با زخم میشود. این مشکل معمولاً در مناطقی از بدن که فشار خون رگ واریسی خیلی بالاتر از حد معمول است، ایجاد میشود. رگ واریس پشت زانو، واریس ران و سایر نواحی پاها از جمله محلهای متداول بروز اگزمای واریسی هستند.
علائم اگزمای واریسی
به طور معمول خود بیماری واریس نیز دارای نشانههایی است که افراد زود متوجه وجود این رگها میشوند و حالت اگزمای واریس علائم شایعتری دارند. که شامل موارد زیر هستند:
- وریدهای برآمده در نواحی اگزما میتوانند باعث تورم شدید در منطقه مورد نظر همراه با درد شوند.
- احساس درد و ناراحتی در نواحی متأثر اگزمای واریسی وجود خواهد داشت.
- پوست اطراف اگزمای واریس حتماً تغییر رنگ پیدا کرده و ظاهر ناهمواری به خود جذب میکند.
برای درمان ورایس در تهران با مطب تخصصی دکتر علیرضا جبلی به شماره ۰۹۱۲۱۵۱۵۵۹۵ تماس بگیرید.
دلایل به وجود آمدن اگزمای واریس
واریس از بیماریهایی است که حتی ژنتیک نیز موجب پیدایش آن برای فرد میشود اما دلیل ابتلا به اگزمای واریس چیست؟ آیا این مسئله هم به ژنتیک مربوط است؟ فشار آمدن زیاد به رگها شرایط را برای افراد مبتلا به واریس بسیار سخت میکند و به مرور زمان عوارض ناخوشایندی مانند اگزمای واریس را ایجاد میکند. زمانی که فشار به اندازهای زیاد شود که از رگها بیرون بزند، به بافتهای اطراف ورود کرده و بعد از کلی سوزش و احساس ناخوشایند، اگزمای واریس را ایجاد میکند. در ادامه به برخی از عوامل متداول برای بروز این مشکل را بیان میکنیم:
- عوامل ارثی و ژنتیکی
- فشار زیاد بر روی رگهای واریسی
- عدم داشتن فعالیت و تحرک مناسب
- تغییرات هورمونی مربوط به جنسیتها
- نشستن طولانی مدت و آویزان ماندن پا
آیا میتوان از اگزمای واریس جلوگیری کرد؟
بسیاری از بیماران که به مطب دکتر علیرضا جبلی، بهترین دکتر درمان واریس در تهران مراجعه دارند، از همان ابتدا درمان میپرسند که میتوان از ایجاد اگزمای واریس پیشگیری کرد یا خیر! باید بدانید که اقدامات لازم برای حفظ یک گردش خون خوب و مناسب در رگها میتواند از پیدایش این اگزما جلوگیری کند. تورم و برآمدگی، بیرون زدگی و ایجاد گره و اگزمای رگهای واریس اغلب به دلیل کمتحرکی یا بیتحرکی است که گردش خون نیز به درستی انجام نمیشود.
برای درمان اگزما واریس چکار کنیم؟
تا چندی پیش افراد برای درمان و بهبود اگزمای واریس از روشهای سنتی و خانگی استفاده میکردند اما به مرور زمان با پیشرفت دانش واطلاعات، این روشها کنار گذاشته شد و اشخاص دریافتند که زمان زیادی باید برای آنها صرف کنند و هزینههای هنگفت بپردازند و این در حالی است که نتیجهای که باید، حاصل نمیشود و فرد همچنان به چالشهای واریس خود دچار است. بنابراین به سمت روشهای درمانی پزشکی روی آوردند و اینگونه تکنیک اسکلروتراپی برای از بین بردن اگزمای واریس و تمامی خشکی و سوزش رگهای واریسی و برآمدگی و تغییر رنگها را برطرف میکند.
لیزر درمانی و رادیوفرکانسی واریس از دیگر روشهای درمان هستند اما تمامی اشخاصی که در بدن خود دارای رگهای واریسی هستند، باید سبک زندگی خود را کمی تغییر دهند و بدانند که انجام برخی فعالیتها و تحرکها را باید در روزمرگی خود جای دهند.
اکثریت افراد تا چندین ساعت در محل کار، پاهای خود را به حالت آویزان از صندلی قرار میدهند که از دلیلهای اصلی ابتلا به واریس و اگزمای واریس است.
در نظر داشته باشید که متخصص واریس توصیه دارد بعداز هر یک ساعت نشستن و آویزان ماندن پا باید پنج دقیقه قدم بزنید یا آرام راه بروید تا خون به درستی در رگها جریان پیدا کند و مطمئن باشید که این روند به درمان اگزمای واریس نیز کمک بزرگی خواهد کرد. اگزمای ناشی از واریس مسری نیست و کاملا قابل درمان است، بنابراین نیازی به نگرانی در این زمینه وجود ندارد.