مطب کشاورز: بلوار کشاورز، بین جمالزاده و کارگر، ساختمان پزشکان، پلاک 346 طبقه دوم
مطب ستاری: اتوبان ستاری، بالاتر از کوروش، نرسیده به خلیل‌آبادی، نبش خجسته‌پور، ساختمان محمد
شماره تماس: 026 55 71 0933
شماره تماس: 95 155 15 0912
مطب کشاورز: بلوار کشاورز، بین جمالزاده و کارگر، ساختمان پزشکان، پلاک 346 طبقه دوم - شماره تماس: 026 55 71 0933 مطب ستاری: اتوبان ستاری، بالاتر از کوروش، نرسیده به خلیل‌آبادی، نبش خجسته‌پور، ساختمان محمد - شماره تماس: 95 155 15 0912

روماتیسم قلبی چه آسیبی به قلب انسان میرساند؟

روماتیسم قلبی یک بیماری مزمن و التهابی است که در صورت عدم درمان مناسب می‌تواند به تلفات جدی در قلب و دریچه‌های آن منجر شود. این بیماری اغلب به دنبال ابتلا به تب روماتیسمی رخ می‌دهد و می‌تواند دریچه‌های قلب را تحت تأثیر قرار دهد، به خصوص دریچه آئورت و دریچه میترال.

علائم روماتیسم قلبی ممکن است بعد از گذشت چندین سال از ابتلا به بیماری ظاهر شود و می‌تواند شامل درد در قفسه سینه، ضعف عضلات قلب، تنگی نفس و ضربان قلب نامنظم باشد. برای تشخیص و درمان صحیح روماتیسم قلبی، مشاوره و درمان توسط پزشک متخصص قلب و عروق دکتر جبلی ضروری است.

علت روماتیسم قلبی

روماتیسم قلبی یک بیماری است که به دلیل بروز تب روماتیسمی رخ می‌دهد. تب روماتیسمی یک نوع التهاب است که بافت‌های مختلف بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به خصوص بافت‌های قلبی، پوستی و مغزی. در این بیماری، بافت‌های دریچه‌های قلب به دلیل التهاب مزمن آسیب می‌بینند.

وقتی دریچه‌های قلب آسیب دیده باشند، نمی‌توانند به‌ طور صحیح کار کنند، چرا که ممکن است خون نشت کند یا دریچه قلب باریک شود. این آسیب باعث قطع شدن پمپاژ مناسب خون به سراسر بدن می‌شود و علائم نارسایی قلب در نهایت ظاهر می‌شوند. تب روماتیسمی که عامل اصلی بروز روماتیسم قلبی است، ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد، اما به طور معمول در کودکان ۵ تا ۱۵ سال سن بیشتر شیوع دارد.

تب روماتیسمی چه علائمی آن

تب روماتیسمی عامل بیماری روماتیسم قلبی است. این بیماری به دلیل التهابی که ناشی از عفونت باکتریایی است، بروز می‌کند. علائم تب روماتیسمی اغلب ۲ تا ۶ هفته پس از ابتلا به عفونت ظاهر می‌شوند. این بیماری در کودکان متداول‌تر است و می‌تواند قسمت‌های مختلفی از بدن مانند قلب، مفاصل، پوست و مغز را تحت تأثیر قرار دهد. بهترین راه برای جلوگیری و درمان تب روماتیسمی، مصرف آنتی‌بیوتیک جهت درمان عفونت است.

تب روماتیسمی ممکن است علائمی نظیر ضربان قلب سریع، احساس خستگی، تب و تنگی نفس را به همراه داشته باشد. اگر تب روماتیسمی درمان نشود، ممکن است روماتیسم قلبی را به وجود آورد.

روماتیسم قلبی چیست
روماتیسم قلبی چیست

علائم روماتیسم قلبی

روماتیسم قلبی یک بیماری خطرناک است که به علت برخی عوامل مانند عدم دسترسی به آنتی‌بیوتیک و باقی ماندن عفونت در بدن، ایجاد می‌شود. برخی افراد ممکن است سال‌ها پس از ابتلا به عفونت، علائم این بیماری را تجربه نکنند. در کودکان، علائم روماتیسم قلبی اغلب زمانی بروز می‌کند که کودک به طور دائم به گلودرد استرپتوکوکی مبتلا شود و تب روماتیسمی داشته باشد.

علائم روماتیسم قلبی متناسب با محل آسیب قلبی است، اما برخی از علائم رایج‌تر هم وجود دارند که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم:

احساس درد در قفسه سینه

روماتیسم قلبی، بیماری مزمنی است که باعث التهاب و تورم در مفاصل و بافت‌های قلبی می‌شود. درد در ناحیه قفسه سینه علامت شایع این بیماری است. تشخیص و درمان مناسب توسط پزشک متخصص قلب و عروق ضروری است.

تپش قلب

روماتیسم قلبی با تپش قلب و احساس ضربان شدید همراه است. این علائم از التهاب و تورم دریچه‌های قلبی ناشی می‌شوند. بیماران باید به پزشک خود مراجعه کنند تا درمان مناسب تعیین شود.

احساس خستگی

بیماران روماتیسم قلبی با خستگی ناگهانی و سریع مواجه می‌شوند. این خستگی ممکن است بدون فعالیت سنگین شروع شود و باعث کاهش انرژی و محدودیت در فعالیت‌های روزانه می‌شود. این علائم نیاز به درمان دارند.

تنگی نفس

روماتیسم قلبی یک بیماری التهابی است که اغلب در کودکان و نوجوانان رخ می‌دهد. تنگی نفس، درد قفسه سینه و ضربان قلب سریع از علائم آن هستند. بیماران باید به پزشک مراجعه کنند تا درمان مناسب را دریافت کنند.

متورم شدن دست و پا و معده

روماتیسم قلبی علائمی از جمله تورم دست و پا یا معده را ایجاد می‌کند. این علائم ناشی از آسیب به سیستم قلبی است. مراجعه به متخصص قلب و عروق برای تشخیص و درمان ضروری است.

روماتیسم قلبی در کودکان

روماتیسم قلبی در کودکان، باعث آسیب دائم به دریچه‌های قلب می‌شود. این بیماری ممکن است پس از ابتلا به تب روماتیسمی در کودکان رخ دهد. تب روماتیسمی ناشی از عفونت استرپتوکوک گلو است که باعث بروز التهاب در گلو و لوزه‌ها می‌شود.

علاوه بر این، ممکن است بعد از تب مخملک نیز روماتیسم قلبی ایجاد شود. این نوع عفونت همراه با ظهور آفت‌های قرمز و خارشی در پوست است و می‌تواند مفاصل، پوست، بافت‌های زیرپوستی، مغز و قلب را تحت تأثیر قرار دهد. اگر قلب را درگیر کند، به آن بیماری روماتیسمی قلبی می‌گویند.

تشخیص روماتیسم قلبی

پزشک متخصص، برای تشخیص علت مشکلات سلامتی شما، ممکن است از شما در مورد علائم و سابقه سلامتی سؤال بپرسد. وی همچنین ممکن است اقدام به معاینه جسمی نماید و علاوه بر این، برخی آزمایشات تشخیصی نیز درخواست کند. به عنوان مثال:

با انجام آزمایش کشت از گلو، می‌توان بررسی کرد که آیا شما به عفونت استرپتوکوکی گلویی مبتلا هستید یا خیر. برای بررسی سلامت قلب، ممکن است از اکوکاردیوگرافی توصیه شود که از امواج صوتی برای تصویربرداری قلب استفاده می‌کند.

آزمایش خون نیز می‌تواند به منظور بررسی وضعیت سلامتی شما انجام شود، که در این آزمایش، یک نمونه خون از ورید بازو یا دست برداشت می‌شود و تحلیل می‌شود.

سوالات متداول

در اینجا به برخی سوالات رایج در مورد روماتیسم قلبی پاسخ دادیم.

چه علائمی در صورت ابتلا به روماتیسم قلبی در بیمار دیده میشود؟

علائم روماتیسم قلبی شامل درد و سفتی در مفاصل، تنگی نفس، ضعف عمومی، سرفه، تب، تپش قلب و خستگی است.

روماتیسم قلبی چگونه تشخیص داده میشود؟

تشخیص روماتیسم قلبی از طریق بررسی علائم و نشاته‌های بالینی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، خستگی، تپش قلب و تورم در ناحیه پا‌ها و آنالیز خون برای اندازه‌گیری سطح آنتی‌بادی‌های ضد استرپتوکوک است.

روشهای درمانی برای روماتیسم قلبی چیست؟

روش‌های درمانی برای روماتیسم قلبی شامل مصرف دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی، آنتی بیوتیک‌ها برای کنترل عفونت‌ها، مصرف دارو‌های مسدود‌ کننده بتا و در برخی موارد نیاز به جراحی برای تعمیر دریچه‌های قلب است.

آیا روماتیسم ارثی است؟

روماتیسم به طور معمول به عنوان یک بیماری ارثی شناخته نشده است. با این حال، عوامل محیطی و ژنتیکی هر دو نقش مهمی در توسعه روماتیسم دارند. بنابراین، ارثی بودن روماتیسم هنوز در حال بررسی است.

آیا روماتیسم قلبی قابل پیشگیری است؟

روماتیسم قلبی با اجرای اقداماتی مانند درمان به موقع عفونت‌های گلویی و تقویت سیستم ایمنی، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، زندگی سالم با ورزش منظم و تغذیه مناسب قابل پیشگیری است.

نتیجه ‌گیری

رماتیسم قلبی یک بیماری التهابی است که قلب و مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. عمدتاً در کودکان و نوجوانان رخ می‌دهد و به علت عفونت با باکتری‌ها مانند استرپتوکوک ناشناخته ایجاد می‌شود. این بیماری می‌تواند باعث آسیب به اندام‌های قلبی شود و علائمی مانند درد در قفسه سینه، تنگی نفس و ضعف عمومی ایجاد کند.

درمان رماتیسم قلبی شامل مصرف آنتی بیوتیک‌ها و دارو‌های ضد التهاب است. برای جلوگیری از ابتلا به رماتیسم قلبی، مهم است که عفونت‌های حلق و گلو را به موقع و درست درمان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *